In de wintermaanden mag je jezelf af en toe best eens in de watten leggen. Neem wat extra me-time, om de koude en kille tijd door te komen. En geniet van goed eten en drinken! Wat zijn nu de beste winterdrankjes zonder alcohol? We zetten het voor je op een rijtje.

Bijzondere koffie

Wat we het liefst drinken ’s winters? Lekkere koffie! Je begint je dag er meteen goed mee – want het is al zo moeilijk om je bed uit te komen tijdens de donkere dagen. Hup, zet je koffieapparaat aan en je kunt er weer tegenaan. Gebruik verse koffiebonen, voor een optimale ervaring. Zo komen er veel aroma’s vrij als je koffie vers maalt! Kies voor een smaaksensatie, met de koffie van illy bijvoorbeeld. Drink je koffie gewoon zwart, of voeg er suiker of melk aan toe voor een net wat warmere smaak. Nog beter? Maak een bijzondere koffie! Een latte macchiato is geliefd, met een zoete siroop erin. Het maakt koffie tot een ware traktatie.

Smaakvolle thee

De ene klassieker is koffie. Maar we hebben nog een andere klassieker onbenoemd gelaten: thee! Dit kun je ’s winters de hele dag door drinken – het smaakt altijd weer goed. Wissel af tussen de vele smaken waar je uit kunt kiezen. Drink de ene keer zwarte en dan weer groene thee. En dat zijn nog maar een paar opties. Nog een tip: met losse thee ga je voor meer smaak. Daarom kun je dit verkiezen boven kant-en-klare zakjes. Bovendien zijn er talloze smaken om uit te kiezen, met name met losse thee! Er gaat een wereld voor je open. En vergeet verse thee niet. Schijfjes gember met heet water smaken goed. Stop er wat schijfjes sinaasappel bij voor een verrassend drankje.

Warme chocolademelk

Wil je jezelf trakteren? Ga dan voor een overheerlijke warme chocolademelk. Het liefst natuurlijk met slagroom, als je echt wilt uitpakken. Van pure chocolade tot melkchocolade: ga na wat jouw favoriete smaak is. Je kunt een pak chocolademelk opwarmen, in een beker in de magnetron bijvoorbeeld. Dit is de eenvoudigste manier van bereiden. Maar ook de au bain-marie bereidingsmethode is populair: smelt een chocoladereep met een waterbedje, om dichter bij de smaak van echte chocolade te blijven. Daar krijg je geen genoeg van!

Warme melk

Het is een ouderwetse traditie, maar eigenlijk nog steeds heel lekker: drink een glas warme melk. Stop er wat anijs in voor meer smaak. Zeker als je je niet zo fit voelt, knap je hier weer helemaal van op. De comfortabele smaak kan ook nog eens maken dat je ’s avonds beter in slaap valt.

Alcoholvrije glühwein

Hét alcoholische drankje dat past bij de winter? Dat is toch wel glühwein. Maar wist je al dat glühwein ook heerlijk smaakt zónder alcohol? Gebruik druivensap in plaats van wijn. En stop er allerlei lekkers bij, zoals sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel. Mocht je trouwens wel een keer zin hebben in alcohol, dan kun je natuurlijk een ‘reguliere’ glühwein maken – dat werkt bijna hetzelfde!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen