De belangrijkste ingrediënten voor een sfeervolle kerstavond zijn niet alleen een mooie feestelijke aankleding, kaarslicht, je geliefden en een speciaal menu. Een smaakvol glas wijn mag niet ontbreken tijdens je kerstdiner! Komt je familie bij je thuis deze kerst en maak je je nu al druk om de voorbereiding? Geen zorgen! In dit artikel lees je hoe je je kerstdiner kunt voorbereiden, tips voor originele cadeaus, en welke wijn je kunt schenken tijdens kerst! 

Tips voor de voorbereiding 

Als het diner bij je thuis plaatsvindt en je de maaltijd mag verzorgen wil je uiteraard iets verrassends op tafel zetten. Om zeker te weten dat je gerecht in smaak zal vallen, kun je het recept van tevoren alvast een keertje maken. Zo kun je zelf beoordelen of je het geslaagd vindt of dat je wellicht nog wat aanpassingen wil doen. 

Uiteraard is het ook een veilige keuze om juist voor jouw specialiteit te gaan. Met een klassiek gerecht dat je al vaker hebt gemaakt weet je zeker dat er niets mis kan gaan! 

Welke wijn schenk je bij je diner?

Wat er ook op tafel komt te staan, bij een chic kerstdiner hoort een goed glas wijn. Schenk bijvoorbeeld een fris glaasje Cava bij het voorgerecht, om op een feestelijke manier de avond in te wijden. Tijdens het hoofdgerecht kun je een wijn schenken met meer diepgang en body. Bij de kalkoen is bijvoorbeeld Beaujolais of Pinot Noir erg geschikt, en bij zalm past een Grüner Veltliner of een Chardonnay dan weer heel goed. De beste kerstwijnen voor bij een mooi stuk vlees zijn bijvoorbeeld rode wijnen zoals een Sangiovese of Bordeaux wijn. 

Kerstcadeau inspiratie 

Kerstmis is niet alleen het feest van het gezellig samenzijn en uitgebreid tafelen, in vele gezinnen is het ook de traditie om elkaar iets moois cadeau te doen. En dan maakt het niet uit of dat nu om een groot of klein cadeau gaat, het gaat vooral om het gebaar en de boodschap erachter. Twijfel je wat je moet geven? Koop of maak zelf eens een persoonlijk cadeaupakket! Denk bijvoorbeeld aan een verwenpakket met fijne verzorgingsproducten, of een verzamelspullen voor een ontspannen avondje met verschillende smaken, thee, badparels, kaarsen en bonbons. Heb je wijnliefhebbers in de familie? Dan is een wijnpakket ook altijd een mooi cadeau! Zo kun je ontvanger kennismaken met verschillende nieuwe wijnsoorten en smaaksensaties. 

Decoratie voor de kersttafel

Kerstgroen, takjes hulstbladeren, goudkleurige sterretjes en dennentakken zijn mooi om neer te leggen op tafel als decoratie. Ook is het leuk om op ieder bord een kaartje te leggen met een wens of persoonlijke boodschap. Daarmee verras je niet alleen je vrienden en familie, het past ook bij de kerstgedachte om je waardering te tonen en aandacht te hebben voor degenen die je dierbaar zijn! 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen