Veel mannen hebben een auto waar ze van dromen. En als die droom dan ein-de-lijk werkelijkheid wordt, dan wil je wel goed zorgen voor die auto. Het maakt niet uit hoe oud die auto is, welke kleur ‘ie heeft of van welk merk ‘ie is, het is jouw droomauto. Je poetst ‘m tot ‘ie glimt, loopt er iedere dag een extra rondje omheen, ieder smetje moet direct grondig worden weggepoetst en het liefst zet je ‘m ‘s nachts in je woonkamer. Gewoon omdat het zo’n schitterende auto is! Maar een auto is, hoe je het ook wendt of keert, ook een gebruiksvoorwerp. En dus moet je er meer voor doen dan alleen maar zorgen dat je auto glanst. Je zult ‘m ook goed moeten verzekeren. En daarvoor kun je het best eens kijken bij Univé. Je vindt daar verschillende autoverzekeringen. Ook jouw verzekering staat daar vast bij!

De WA verzekering

De WA verzekering is de minimale verzekering. Deze verzekering is er, vooral, voor auto’s van 9 jaar of ouder. Je kunt deze verzekering afsluiten en er zo voor zorgen dat schade die jij, met je auto, toebrengt aan anderen en andermans spullen gedekt is. Eigen schades, diefstal, brand en ruitschade worden niet vergoed.

De WA+ verzekering

Deze autoverzekering is iets meer uitgebreid en daardoor vooral geschikt voor auto’s van 6 tot 9 jaar. Je kunt er dan niet alleen op rekenen dat de schade die jij toebrengt aan anderen en andermans spullen wordt gedekt, maar ook schade door brand en diefstal, ruitschade en schade door een aanrijding met een loslopend dier. Bij deze autoverzekering is ook één jaar nieuwwaarderegeling inbegrepen.

De All Risk verzekering

Van alle autoverzekeringen is dit de meest uitgebreide variant. Je hebt dan alle voordelen van de WA+ verzekering, met daar dan ook aan toegevoegd dat deze All Risk verzekering ook de schade aan de eigen auto vergoedt. Bijvoorbeeld na een aanrijding.

Je wilt je droomauto natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Het is dan wel belangrijk om, voor één keer, heel zakelijk naar jouw droomauto te kijken. Is hij het echt waard om er een All Risk verzekering voor af te sluiten? Het spreekt voor zich dat iedere opvolgende verzekering steeds iets duurder wordt. Je moet je goed bedenken of je auto, hoe fantastisch deze ook is, de kosten van de verzekering echt waard is.

Krijg extra korting!

Je droomauto aanschaffen doe je niet zomaar. Je spaart en je spaart en je wikt en je weegt. En dan ga je tóch over tot de aankoop van dat fantastische vervoermiddel. Met de aanpassingen die jij nog nodig vindt om deze auto tot jouw droomauto te maken kan dat een flinke investering in jezelf zijn. Een beetje extra korting kan dan zeer welkom zijn.

Je kunt bij Univé kiezen voor de Veilig op Weg-optie. Je downloadt dan de app en deze app geeft je niet alleen inzicht in je rijgedrag, je krijgt ook tips over hoe je je rijgedrag nog kunt verbeteren. Met deze optie kun je tot maximaal 10% korting krijgen op de premie. Dat is natuurlijk altijd welkom!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen