De cryptowereld is een mannenwereld. Dat valt niet te ontkennen. Maar waarom is dat zo? Is het omdat crypto een meer mannelijke activiteit is? Is het omdat mannen beter zijn in wiskunde? Of is het omdat mannen eenvoudigweg meer geld hebben om te investeren? Laten we het eens nader bekijken.

Waarom mannen meer investeren in crypto

Je zou kunnen stellen dat mannen meer in crypto investeren omdat ze zich comfortabeler voelen bij het nemen van risico’s. Immers, studies hebben aangetoond dat mannen over het algemeen meer risico zoeken dan vrouwen. Die bereidheid om risico’s te nemen kan van pas komen bij het investeren in volatiele activa zoals cryptocurrencies. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid dat mannen gewoon meer geld hebben om te investeren en de munt cardano kopen dan vrouwen. Volgens het Pew Research Center was de mediane rijkdom voor alleenstaande mannen in 2016 €3.662 tegenover slechts €1.409 voor alleenstaande vrouwen. Dat verschil zou kunnen verklaren waarom mannen eerder in crypto investeren.

Waarom mannen meer geld uitgeven

Een andere belangrijke reden waarom mannen de cryptowereld domineren is omdat ze simpelweg meer geneigd zijn geld uit te geven. Studies hebben aangetoond dat mannen over het algemeen minder risicomijdend zijn dan vrouwen als het gaat om het uitgeven van geld. Dat betekent dat ze eerder geneigd zijn hun geld in speculatieve investeringen zoals cryptocurrencies te steken. Mannen hebben ook vaker dan vrouwen een goedbetaalde baan en daardoor een hoger inkomen. Dat geeft hen meer besteedbaar inkomen om uit te geven aan zaken als Bitcoin en Ethereum.

Welke cryptomunten zijn er allemaal?

Er zijn momenteel duizenden cryptovaluta in omloop, en elke dag komen er meer bij. Hoewel de bekendste cryptovaluta Bitcoin is, zijn er vele andere die de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen, waaronder Ethereum, Litecoin en Ripple. Deze alternatieve valuta bieden doorgaans een lager prijspunt en snellere transactietijden dan Bitcoin, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar alternatieven voor de dominante speler op de markt. Maar gezien de volatiliteit van de markt voor cryptovaluta gaat investeren in een van deze valuta’s gepaard met een hoog risico. Als zodanig moet iedereen die overweegt te investeren in cryptovaluta dat met voorzichtigheid doen en alleen met middelen die hij zich kan veroorloven te verliezen.

Conclusie:

De cryptowereld mag dan gedomineerd worden door mannen, dat betekent niet dat vrouwen niet kunnen slagen in deze ruimte. Sterker nog, er zijn veel succesvolle vrouwelijke investeerders en ondernemers in de cryptocurrency ruimte, waaronder via https://anycoindirect.eu/nl. Dus laat de mannen niet al het plezier hebben, dames – raak vandaag nog betrokken bij incrypto!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen