Sorry voor de generalisatie, maar we vermoeden dat je vader waarschijnlijk klaagt over het aantal tassen dat je moeder heeft. Terwijl hij overal dezelfde gehavende plunjezak voor gebruikt, neemt je moeder het belangrijkste onroerend goed onder in de kledingkast in beslag met shoppers, handtassen, clutches en weekendtassen. Maar eigenlijk heeft je moeder gewoon gelijk, ook mannen zouden meer tassen moeten hebben. Je hebt verschillende soorten herentassen nodig, afhankelijk van waar je heen gaat, wat je vervoert en wie je onderweg tegenkomt. De volgende typen tassen horen daardoor zeker een plekje te krijgen in je kledingkast! 

Draagtas 

Zittend in het midden tussen een aktetas en een rugzak op de glijdende schaal van formaliteit, is de draagtas ruim genoeg om je stinkende gymspullen/harde schijf op te bergen, maar strak genoeg om nog steeds te worden gefotografeerd door een zwervende straatstijlfotograaf. Een veelzijdig, gemakkelijk toegankelijk ontwerp, dit kan je strandtas, werktas en boodschappentas in één zijn. Bovendien kun je er eenvoudig een telefoontasje in kwijt als je even je smartphone gewoon in je hand wilt houden. 

Aktetas

Er is een stereotiep beeld van een Britse heer met een bolhoed die op de een of andere manier een paraplu, een aktetas, een krant en een rokende pijp draagt. Toegegeven, het is een wat verouderd type herentas, maar toch is het ook vandaag de dag nog een goed idee om een aktetas aan te schaffen. Dit is vooral het geval wanneer je kiest voor een kwalitatief model, de kans is namelijk groot dat de tas dan je hele leven lang gebruikt kan worden. 

Rugzak

Net als sneakers en petten is de rugzak een van die eens slordige bijzaken die in het afgelopen decennium overwogen, felbegeerde aankopen zijn geworden. Het is het meest veelzijdige ontwerp op deze lijst, maar ook de enige mannentas waar je mogelijk drie van kunt kopen en ze allemaal kunt gebruiken. Afhankelijk van je levensstijl kan een rugzak geschikt zijn voor de zakelijke en formele forens, als robuuste metgezel voor weekendactiviteiten of als trainingsmaatje voor je sportschooluitrusting.

Crossbody tas

Hier is een ongemakkelijke waarheid voor iedereen die denkt dat streetwear gewoon een pretentieuze hype en/of te dure ironie is: de crossbody tas is waarschijnlijk de meest praktische alledaagse herentas op deze lijst. Tenzij je een laptop of fitnesskleding bij je hebt, is het accessoire dat voorheen bekend stond als een heuptas perfect voor wat de meesten van ons tegenwoordig dragen: telefoon, sleutels en portemonnee. Bovendien zijn ze tegenwoordig erg hip, dus je bent ook nog eens modieus en trendy als je een crossbody tas draagt.

Weekendtas

Je kunt niet naar je gehuurde woning rijden zonder een goede weekendtas op te bergen in de kofferbak van je auto. Wat je reisplannen ook zijn, een weekendtas voor heren suggereert een man met smaak en vrije tijd, om nog maar te zwijgen van het praktische als het gaat om het inpakken van voldoende ondergoed. Een kleinere weekender is bovendien geschikt als sporttas, in sommige gevallen kun je het zelfs als werktas gebruiken. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen