Net als dat  vrouwen er altijd netjes en stijlvol uit willen zien, is dit ook voor mannen steeds belangrijker. Vooral wanneer je ook een serieuze job hebt, waarbij er ook van je wordt verwacht je netjes gekleed voor de dag komt. Omdat het voor veel mannen soms best lastig is om een geschikte outfit te vinden, hebben we een 3-tal populaire outfits voor je op een rijtje gezet. Het is natuurlijk wel afhankelijk van je persoonlijke smaak en ook de eventuele richtlijnen op je werk. Zo kun je je voorstellen dat bijvoorbeeld bij een marketingbureau op vrijdagmiddag prima in een t-shirt naar je werk kunt gaan, terwijl dit bij een bank of andere formele baan een stuk minder gangbaar is.

Het klassieke pak

Het klassieke pak verdwijnt steeds meer naar de achtergrond, maar is voor bepaalde momenten zeker een aanrader. Voor formele gelegenheden is het klassieke pak namelijk altijd een goede keuze. Deze outfit bestaat vaak uit een colbert, overhemd, pantalon en eventueel een stropdas, afhankelijk van de setting waarin je het pak draagt. Kies voor een goed passend pak in een neutrale kleur zoals zwart, marineblauw of grijs. Vergeet niet om de juiste schoenen, sokken en accessoires toe te voegen om je outfit compleet te maken. Hierbij kun je denken aan een paar nette schoenen en doet een horloge het altijd goed. Vooral in de bankenwereld zien we dat de meeste ‘hoge’ heren, met een pak naar het werk gaan. Dit zorgt voor een bepaalde uitstraling, waardoor ze bij een eventueel gesprek vaak al met 1-0 voor staan.

Casual chic

Je hebt er vast weleens van gehoord, de term ‘casual chic. Het grote voordeel aan deze look, is dat je ze netjes met comfortabel kunt combineren, waardoor het allemaal net even wat minder formeel oogt. Een goed voorbeeld is een nette jeans, met sneakers en een overhemd. Dit zorgt ervoor dat je er toch netjes uitziet, maar niet in 3-delig kostuum op hoeft te komen draven. Ben je op zoek naar zowel een net overhemd, als een bijpassende jeans, dan ben je bij Schulte Herenmode aan het juiste adres. Hier shop je zowel online, als in de winkel, outfits passend bij iedere gelegenheid. Let er wel op dat je bij het dragen van een paar sneakers, zorgt dat deze niet te opvallend zijn en ook netjes en schoon zijn.

Streetstyle grote maten kleding

Wanneer je een kantoorfunctie hebt, dan is de kans groot dat deze outfit niet helemaal geschikt is. Toch zien we wel dat deze outfit bij de 3 populairste outfits voor mannen hoort. Logisch ook, want je hebt ook een leven naast je werk. Vooral grote maten herenkleding doen het ontzettend goed, zoals hoodies en baggy jeans. Nu snap je natuurlijk wel waarom deze outfit niet voor iedereen geschikt is en is het dus per persoon verschillend of je het allereerst mooi vindt en of het helemaal past bij de setting waarin jij je vaak begeeft. Twijfel je of deze stijl iets voor je is, dan kun je natuurlijk altijd even wat passen, zodat je er ook een goed beeld bij hebt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen